Samospráva pripravuje viacero projektov

15.11.2007 Humenné

Humenné 15. novembra (TASR) - Humenská samospráva pripravuje viacero projektov, ktorými sa bude uchádzať o finančné prostriedky z fondov Európskej únie.
Za prioritný označil primátor mesta Vladimír Kostilník projekt rekultivácie skládky Myslina s investičnými nákladmi vyše 38 miliónov korún. \"Aby sme naplnili európske negociačné dohody, musíme sa touto skládkou vážne zaoberať. V súvislosti so slovenskou legislatívou uvažujeme aj nad likvidáciou biologického odpadu a výstavbou kompostárne s nákladmi 21,5 milióna korún, \" uviedol dnes pre TASR Kostilník. Dodal, že mesto má zároveň záujem postaviť Separačný dvor na Sninskej ulici na triedenie komunálneho odpadu, ktorého likvidácia si z rozpočtu mesta vyžiada ročne 4,2 milióna korún. Projekt počíta s nákladmi v objeme takmer 50 miliónov korún.
Ďalšie projekty sa dotýkajú výstavby Priemyselného parku Zeleňákovo, úprav na rôznych mestských uliciach, priestranstiev pri zeleninovom trhovisku a pod. Mesto čaká na zverejnenie výziev na predkladanie projektov jednotlivými ministerstvami. \"V prípade, že budeme úspešní, samospráva bude spomínané projekty spolufinancovať piatimi percentami z oprávnených obstarávacích nákladov, \" doplnil primátor.
 

Vyberte región